JCDÎntre știință și spiritualitate
cu prof dr Constantin Dulcan și d-na Titiana Popa terapeut Body Code

Cu deosebită onoare și bucurie UNIVERSUM VIP Studios a primit vizita a doi distinși invitați: doamna Titiana Popa terapeut Body Code și creatoarea programului de vindecare Balance & Harmony autoarea cărții ”Medicina Sufletului” și domnul profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan personalitate marcantă a lumii medicale românești și internaționale în domeniul neurologiei și psihiatriei, remarcabil om de știință și cugetător, autor a numeroase cărți medicale dar și al unor cărți de mare impact , cu un succes răsunător.


Într-un trialog de excepție am dezbătut subiecte extrem de captivante din sfera de activitate a celor doi invitați de seamă, am vorbit despre conferința ”Medicina Sufletului” pe care invitații mei o susținuseră la Montreal cu o zi înainte, dar au fost aduse în discuție și alte subiecte de actualitate, referitoare la prezentul și viitorul omenirii. O emisiune extrem de interesantă în care veți descoperi lucruri noi și care vă vor deschide noi perspective spre înțelegerea Universului, cunoaștere și dezvoltare personală.
 Iată câteva informații despre invitații mei:
Dna Titiana Popa s-a născut la 30 octombrie în județul Vâlcea, România, iar în prezent locuiește în Dallas, Texas, USA fiind terapeut Body Code dar și o pictoriță foarte talentată recunoscută în țară și străinătate la numeroase expoziții internaționale.Timp de 35 de ani a pictat biserici atât în Venezuela, România cât și America. Este soție de preot iar ultima mare lucrare a sa a fost biserica din Dallas unde soțul domniei sale este preot paroh, lucrare care a durat 7 ani de zile. Are două fete și 3 nepoți iar cea mai mare bucurie a sa este să aducă bucurie și vindecare în sufletul oamenilor. Urmând cursurile profesorului Stanly Nelson, d-na Titiana Popa și-a însușit noțiunile de bază dar a creat propriul său program de vindecare Balance & Harmony, un program cu care vine în întâmpinarea oamenilor și ii învață cum să se vindece singuri în cartea ”Medicina Sufletului”
Prof Dr Dumitru Constantin Dulcan s-a născut la 6 noiembrie 1938,la Mârghia de Sus, Lunca Corbului, județul Argeș, România, este un medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică. Dintre cărțile publicate amintim: „Inteligența materiei” (1981)„Mintea de dincolo”, care abordează experiențele morții clinice,„Oglinda conștiinței” (2003)„În căutarea sensului pierdut” (2008),„Somnul rațiunii”,„Către noi înșine”,„Gândirea omului modern”,„Culmi și limite”. Este cunoscut în special pentru lucrarea sa ” Inteligența materiei”, publicată în România sub o formă cenzurată în perioada comunistă, dar republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989. De profesie medic militar, cu specializările neurologie și psihiatrie, domnul profesor Dulcan și-a legat numele de Spitalul Militar Central din București, unde a condus secția de neuropsihiatrie, apoi clinica de neurologie, având gradul militar de general de brigadă începând cu 1993. Conferențiar universitar din 1993 și apoi profesor universitar din 1998, predă la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, unde este șef al catedrei de neurologie.Este membru al unor societăți științifice naționale și internaționale (Academia Americană de Neurologie, Societatea Europeană de Neurologie, Organizația Internațională de Cercetare a Creierului), precum și președinte al Societății Române de Acupunctură. Cartea sa „Inteligența materiei” a fost distinsă în 1992, cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta”.În această carte, publicată în 1981, autorul încerca să arate că „știința deținea, deja”, dovezile existenței lui Dumnezeu, manifestat în toate formele vii.Autorul susține că sistemul nervos nu este singura structură capabilă de a prelucra informație la nivelul organismelor vii și admite existența, la nivelul tuturor celulelor, a unei structuri care suplinește funcția sistemului nervos. Opiniile sale s-au alăturat celor ale unui cercetător ca Bruce Lipton⁠(en), care bazându-se pe observații a postulat inteligența celulelor Lipton. Conform jurnalistului Marius Vasileanu, cartea „Inteligența materiei” „a fost una dintre cele mai inspirate și subversive formule de a vorbi în plin comunism despre minunile făcute de Dumnezeu” și „una dintre importantele contribuții ale cercetării românești (inclusiv de ordin militar) aflată la granița dintre știință și spiritualitate”.
Vă invit cu mare drag să urmăriți acest fascinant interviu în emisiunea Salut Românesc din Montreal și vă asigur că nu veți regreta nici o secundă din timpul acordat!
Vă invit să vă abonați la canalul nostru (click pe clopoțel) pentru a nu pierde nicio emisiune viitoare iar dacă vă place emisiunea, aștept cu drag un Like! https://www.youtube.com/@vipstudios2022
Nu uita dacă e vineri este emisiunea ta de suflet ”SALUT ROMÂNESC DIN MONTREAL!”