htrEditura Globart Universum din Montreal  anunță :
In  curând va fi  publicata  cartea bilingva  de aforisme, sub forma de reflecții și enunțuri motivaționale, bilingva  (romana-engleza)  cu titlul GREU DE ATINS/HARD TO REACH a  autoarei Mihaela CD.
.Despre volumul  Hard to reach/Greu de atins editura Globart Universum -2023
•    Johnny Ciatlos Deak cronica Cuvântul editorului în vol Hard to reach  2023
•    Prof .Aurelia Rînjea-Cheile nevăzute ale propriei deveniri -Cuvânt înainte-2023
•    Al.Florin Țene–Reflecții și aforisme de Mihaela CD - pagină de început spre filozofie sau „polenul gândirii „-Prefață-2023


•    Silvia Mihalachi -Roadele din pomul vietii -Postfata 2023
•    Marieta  Coman-Să devenim greu de atins prin forţa noastră interioară -Impresii -2023
•    prof. Victor Manole- Despre Mihaela CD  -în vol Hard to reach  2023

Iata câteva opinii ale celor care girează literar volumul GREU DE ATINS/HARD TO REACH:  
''Mihaela CD abordează subiecte precum încurajarea dezvoltării personale, gândirea pozitivă, depășirea fricilor și a îndoielilor, gestionarea timpului și prioritizarea obiectivelor, dar și importanța autodisciplinei și a muncii asidue în atingerea succesului.În concluzie, cartea "Greu de atins" a Mihaelei CD este o sursă de inspirație și motivare pentru oricine se confruntă cu momente de incertitudine, frică sau dezamăgire. Ea ne arată că este posibil să ne depășim propriile bariere și să atingem obiectivele pe care ni le-am setat, prin perseverență, curaj și încredere în sine. De asemenea, cartea ne încurajează să ne descoperim și să ne dezvoltăm propriile talente și aptitudini, să ne autodepășim și să ne îndreptăm spre o evoluție personală constantă.''
 Johnny Ciatloş-Deak
senior editor Globart Universum Publishing House Montreal
  membru al Uniunii Jurnariliştilor Independenți din România
***
''Cartea GREU DE ATINS, Reflecții și enunțuri motivaționale, scrisă de distinsa scriitoare canadiană de origine română, MIHAELA CD, apărută la Montreal, Ed. Globart Universum, 2023, este o apariție literară care atrage atenția în mod plăcut, care pică bine sufletului, dă speranțe și valoarea vieții.Recunosc, în primul rând că ardeam de nerăbdare s-o citesc, anticipând profunzimea gândirii scriitoarei. În al doilea rând m-am bucurat că această carte este bilingvă, ea oferind oportunități multiple spre a fi lecturată de cât mai mulți cititori.
Așa cum ne-a obișnuit, cu stilul propriu literar, cu abordarea concentrică a temei, cartea e structurată pe 17 capitole, ea cuprinzând prezentarea celor mai semnificative virtuți umane. Așa că, azi o să te conduc cititorule, presărându-ți drumul cu ceea ce am considerat că te va captiva, spre a te provoca la un dialog cu autoarea, cu viața, cu tine.O carte plină de învățătură, de mesaje și reflecții aforistice, o carte care se înscrie grandios în CV-ul literar al autoarei, a 15-a carte, respectiv a 3-a de aforisme.''...(...)
''Titlul este ales sugestiv, GREU DE ATINS, greu de atins fiind barierele pe care de cele mai multe ori noi le ridicăm lăuntric, iar cartea ne oferă cheia pentru ca aceste bariere văzute sau nevăzute, știute sau neștiute, să fie trecute, atinse și depășite cu demnitate și perseverență.O carte profundă, pe care azi te oprești și o citești, apoi vrei să o recitești.  O carte în care te regăsești și te reinventezi. Un univers de trăiri, de gânduri, sentimente, emoții, contemplări, trecute prin filtrul propriei vieți și a propriului Eu literar.
Cartea vine în contextul în care azi, ne confruntăm cu o ordine mondială confuză și distorsionată, unde minciuna e răsplătită, într-o lume plină de agresivitate și invadată de știri false și frici, o lume permisivă în care totul este posibil, în care  fiecare își alege propriile valori și oferă propriile răspunsuri, pierzând direcția încotro merge. În haosul generalizat e greu să te aduni, să fii Tu însuți unic, să te bucuri de viața dată de Dumnezeu.
Parcurgând cartea, ai sentimentul că ai realizat un frumos curs de dezvoltare personală, care este un proces continuu ce presupune autoevaluare, schimbări, ținte de atins, determinare, inspirație, viziune, inițiativă și motivație, care presupune a fi împreună, pentru ca apoi să înveți să te construiești singur, după principiile de valoare ale umanității, care este o călătorie fără sfârșit de-a lungul vieții, plină de auto-descoperiri și experiențe.
Cartea, asemenea unui ghid, te însoțește, dar nu unul oarecare, ci unul care pleacă din suflet pentru suflet. O realizare artistică de excepție, atent și frumos concepută din punct de vedere estetic, în care Cuvântul se împletește cu vizualul în mod artistic, emoționează, creează stări de spirit și promovează umanul. Un ghid prin care fiecare își trasează propriul drum, în lumea înțeleaptă în care ne invită autoarea.''
Prof. Aurelia Rînjea
Membru al Uniunii Scriitorilor de Limba Română  și al World Poets Association, România
***
''Aforismele dezvăluie jindul Mihaelei CD către libertatea de gen și tematică a creației, gustul și aplicația pentru fragmentarism și fructificarea inspirației de moment, cultivarea spontaneității însemnărilor intermitente. În cele din urmă, în însemnările aforistice, autoarea își pune în valoare talentul expresiei fericite, grația verbală și concentrarea ideatică apte să realizeze o comunicare mai simplă și mai directă, vizînd un public mai larg decît cel dornic de și avizat pentru filozofie: ”Demnitatea ta este cel mai de pret lucru nu-ti lasa garda jos în nicio circumstanță /Your dignity is the most valuable thing, don't let your guard down under any circumstances. „
Înțelepciunea cumpănită, formularea grațioasă, parcimonia plină de armonioase sugestii o face pe autoare să resimtă starea de comuniune cu ființele arhaice, mitologice din moment ce e convinsă că aforismul nu a fost născocit de om, ci de Cumințenia Pămîntului, căci „aforismele cele mai valabile au un accent de descîntec. Ele sunt gînduri care vrăjesc.”, spunea Blaga. De aici și o serie de constatări definitorii ce se preschimbă adesea în îndemnuri și exigențe pentru a călăuzi iscusința autoarei de aforisme:” Foloseste timpul în favoarea ta căci fiecare clipă a vieții tale îți aparține!/ Use time in your favor because every moment of your life belongs to you!”