gmIată o carte în fața căreia se cuvine să devin serios.
Să-mi amintesc că am fost cândva dascăl (într-o altă viață) și să încerc să fac ordine pe raftul a ceea ce știu, de fapt știm cu toții.
Gimnastica ritmică este o formă de exercițiu fizic care poate fi practicat în școli, fiind benefică pentru copii din mai multe puncte de vedere.
Exercițiul fizic are numeroase beneficii pentru copii, printre care se numără:
●    Dezvoltarea musculară și a forței: Exercițiile fizice ajută la dezvoltarea musculaturii și la îmbunătățirea forței copiilor.
●    Dezvoltarea sistemului osos: Exercițiul fizic ajută la creșterea densității osoase și la prevenirea osteoporozei.
●    Îmbunătățirea funcțiilor cardiace: Exercițiile fizice regulate ajută la îmbunătățirea funcțiilor cardiace și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.


●    Îmbunătățirea stării de spirit: Exercițiile fizice eliberează endorfine, care ajută la reducerea stresului, anxietății și depresiei la copii.
●    Îmbunătățirea calității somnului: Exercițiile fizice regulate ajută la îmbunătățirea calității somnului copiilor.
●    Îmbunătățirea capacității de concentrare: Exercițiile fizice ajută la creșterea concentrației și a atenției la copii.
●    Îmbunătățirea stimei de sine: Exercițiile fizice pot ajuta la creșterea stimei de sine prin îmbunătățirea formei fizice și a capacității de a realiza activități fizice mai dificile.
●    Îmbunătățirea relațiilor sociale: Exercițiile fizice pot fi o modalitate bună de a dezvolta relații sociale prin intermediul sporturilor și a altor activități fizice.

În primul rând, practicarea gimnasticii ritmice ajută la dezvoltarea și îmbunătățirea coordonării și a echilibrului, ceea ce se traduce într-o mai mare autonomie și independență a copiilor, dar și într-un mai bun control al mișcărilor.
De asemenea, această formă de exercițiu fizic contribuie la creșterea flexibilității și puterii musculare, precum și la îmbunătățirea capacității de concentrare și a rezistenței fizice.
Concentrarea și rezistența fizică sunt două abilități esențiale pentru dezvoltarea academică și personală a copiilor.
Concentrarea este abilitatea de a se concentra asupra unei sarcini sau a unei activități, fără a fi distras de alte lucruri din jur.
Copiii care se pot concentra mai bine, pot învăța mai ușor și mai eficient și pot obține rezultate mai bune la școală.
Pentru a dezvolta concentrarea copiilor, este important să se stabilizeze un program fix pentru studiu, astfel încât copilul să învețe să se concentreze și să își planifice timpul.
De asemenea, este important să se reducă factorii de distracție, precum tehnologia și jucăriile, în timp ce se face temele sau se studiază.
Rezistența fizică se referă la capacitatea corpului de a face față exercițiului fizic timp îndelungat.
O bună rezistență fizică ajută copiii să se concentreze mai bine în timpul activităților fizice și să aibă o stare generală de sănătate mai bună.
Pentru a dezvolta rezistența fizică a copiilor, este important să li se ofere o varietate de activități fizice, cum ar fi jocul în aer liber, sporturi și activități în apă.
De asemenea, este important să li se ofere o nutriție adecvată și să se evite obiceiurile nesănătoase, cum ar fi consumul excesiv de zahăr, fast-food și consumul de alcool și tutun.

Prin încurajarea concentrării și a rezistenței fizice la copii, aceștia vor avea o stare generală mai bună, vor fi mai bine pregătiți pentru a îndeplini sarcinile lor școlare și pentru a face față provocărilor din viața de zi cu zi.
In plus, practicarea gimnasticii ritmice poate fi o modalitate excelentă de a promova un stil de viață sănătos în rândul copiilor, care vor învăța să aprecieze mișcarea și să constate beneficiile pe care le are asupra sănătății.
În concluzie, introducerea gimnasticii ritmice în școli ar putea fi o perspectivă benefică atât pentru copii, cât și pentru sistemul educațional în ansamblu.
Sper că pasul acesta, introducerea, e deja de domeniul trecutului, iar această carte să contribuie la performanță.
Să fie într-un ceas bun!