rNumărul 33 este un număr magic, unul maestru, o cifră a destinului.
Marii înțelepți au vorbit despre EL ca despre un „număr al îngerului”.
Nu mi s-a dat șansa de-a dezbrăca de sensuri și înțelesuri taina numerologiei, deci TAC!
Totuși, dragilor, ECREATOR – Editura și Revista ECREATOR, sau invers – astăzi împlinește numărul 33 al Colecției Antologica.
Nu am cerut voie nimănui când ne-am înființat, nimeni nu s-a implicat emoțional sau material în demersul nostru inițial, nimeni n-a fost rugat să ne sprijine la începuturi, DECI... NIMENI NU ARE VOIE SĂ VORBEASCĂ DESPRE Editura și Revista ECREATOR!


Am pus majuscule pentru ca cei ce au lipsit de la s-au nu au înțeles lecțiile de gramatică... să afle (măcar) care e diferența între substantivul comun și cel propriu.
ISUS ne spune că e importantă cunoașterea, simțirea.
Din esența BIBLIEI am înțeles „că nu există credință fără fapte”!
În atari condiții, tocmai pentru a nemuri un astfel de demers, pentru a lăsa posterității adevăruri am făcut Colecția Antologica.
Peste 1000 de scriitori din țară și diaspora, români sadea sau scriitori aparținând minorităților naționale conlocuitoare – vorba cuiva ucis în ajunul Crăciunului din 1989 – au semnat în miile de pagini pe care le-au avut cele 32 de antologii realizate până acum.
Acum vorbim de „borna 33”, una simbolică, plină de sensuri și substraturi.
Drumul de până acum a fost anevoios, dar a meritat!
Avem dovada evoluției spirituale și stilistice a numeroși autori, avem dovada devenirii acestora, știm cum au trecut de la un stil la altul, cum s-au depășit pe ei înșiși.
Foarte mulți dintre ei au ajuns să semneze în paginile Revistei Ecreator, mulți, tare mulți și-au editat apoi cărțile sub sigla Editurii Ecreator!
Așadar, scopul nostru a fost atins!
Am pus la aceeași masă oameni „străini” și i-am ajutat să se regăsească... prieteni!
Am înlesnit circulația informației culturale, am atras atenția asupra unor destine, și vom continua să facem asta.
Oricărui autor îi este greu să ajungă cu opera sa în zeci de țări, la sute de reviste, să tragă o lume întreagă de mânecă pentru a fi focalizată atenția asupra sa.
Noi am făcut asta pentru fiecare în parte, pentru toți împreună.
Și în acest număr special avem semnatari ce provin din 15 țări.
Ei bine, iată cum cineva din Canada – spre exemplu – va lua act de creațiile cuiva din Germania, Italia, Qatar, Austria, Franța, Moldova, Belgia, Olanda sau România.
Și, logic, e valabil și invers!
Așadar, la vreme de bilanț lăsăm ușa deschisă și îndemnăm la cunoaștere, la descoperirea celui de lângă, prilej de comparație constructivă, posbil reper în orientarea creației cuiva.
Noi am propus sute de autori noi în mii de pagini.
Facem asta și acum, vom face asta în continuare.
Istoria și posteritatea este/va fi cea care va stabili intensitatea demersurilor noastre, calitatea actului artistic susținut și promovat, impingerea de la spate, impunerea.
Da, am fost întrucâtva (și) toleranți, dar tocmai pentru că nu ne-am uitat nesiguranța primilor pași făcuți pe câmpia literelor am făcut asta.
Știm că dacă nu am fi fost – la rândul nostru – ajutați de alții, poate astăzi n-am fi fost capabili să îi ajutăm și noi pe alții.
Să fie într-un ceas bun!

iarna e