gl1Noutăți de la editura Globart Universum!

A fost publicată:  GLOBART Antologia  de artă contemporană în imagini -Artiști  români de pretutindeni

Antologia  de artă contemporană în imagini -Artiști  români de pretutindeni  cu titlul GLOBART, după lungi așteptări și o mulțime de peripeții de ordin tehnic,  a văzut lumina tiparului la Montreal  în luna noiembrie 2022!
O lucrare pe cât de pretențioasă  pe atât de frumoasă, ce conține creațiile a  17 artiști contemporani  cu lucrări de artă dintre cele mai diversificate: pictură pe pânză, icoane pictate pe sticlă, grafică, mozaic, fotografie artistică,  artă manuală, icoane decorate cu mărgele, pictură digitală și  grafică digitală.
Mirosul de cerneală proaspătă, finețea  hârtiei de înaltă calitate care iți alintă degetele în momentul atingerii precum și culorile vivace și pătrunzătoare te invită să deschizi acestă carte-album  și să o absorbi  filă cu filă umplându-ți  simțirea cu harul frumosului ce le-a fost  dăruit artiștilor participanți.


 Această antologie-album-document reprezintă o reală mărturie a faptului că artiștii români indiferent în ce colt de lume s-ar afla poartă frumosul nativ în suflet și îl exprimă cu aceeași emoție și intensitate a trăirii  artistic-creative  în toate ramurile artelor frumoase.
Perioada dificilă și nebuloasă a ultimilor 3 ani a reprezentat  un moment fără precedent, de grea cotitură, al  tuturor neamurilor și popoarelor și al umanității în sine, care a scindat și a fărâmițat națiunile mai mult și mai dureros decât niciodată, arătând că frica  și insecuritatea  sunt cei mai mari dușmani  ai noștri ai tuturor. In  aceste vremuri atât de dificile trebuie să găsim punți care ne unesc și nu care ne dezbină , să căutăm frumosul din suflet pentru a străbate  împreună prin orice greutăți.Arta,  indiferent de forma de creație reprezintă un astru pentru umanitate, pentru că aduce lumină, liniște și  bucurie în sufletele oamenilor umplând  golul lăsat în urma greutăților și  neajunsurilor de tot felul
Prin artă comunicăm  prin graiul divin al creației și transmitem  celor care o privesc, bucuria formelor și a culorilor, plăsmuirea frumosului ce nu are limite, depășind limita  timpului și a spațiului.  Arta  scoate în evidentă frumosul lăuntric, sensibilitatea creatoare, acel ochi magic ce veghează și așteaptă să fie deschis în plenitudinea potențialului său. Prin artă devenim mai buni, mai sensibili, mai toleranți, mai îngăduitori și mai iubitori cu tot ce se află în jurul nostru, într-o înfrățire  aproape instantanee cu oamenii și cu natura. Arta reprezintă un infinit de posibilități, un izvor nesecat de cunoaștere din care trebuie doar să bem pentru a deveni noi înșine luminoși și luminatori la rândul nostru. Arta  generează civilizație, asa cum  se arată  și la începutul  acestei minunate cărți-album  de artă,  într-un superb citat al lui Victor Hugo: ''Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil. Arta este generatoare de civilizație, asa cum floarea răspândește parfum''
Fie că este vorba despre artiști consacrați  care au în spate ani multi de experiență, nenumărate expoziții  și o multitudine de premii la diverse concursuri și festivaluri din țara și străinătate , fie de artiști cu mai putini ani de experiență, cu toții au în comun harul  creator primit în dar de la Dumnezeu. Un har prin care  se exprimă în cel mai frumos mod cu putință, prin arta frumosului.

Maria Magdalena Tirchilă este  o artistă din România,  care realizează picturi  în acrilic pe pânză, tehnică mixtă pensulație și cuțit. Lucrările sale surprind natura în cele mai frumoase ipostaze, pădurile cu frunzișul lor într-o superbă paletă de culori,  imperfecțiunea copacilor, și luminișul din întunecimea pădurii, asa cum declară ea însăși  în autobiografie, peisajele  reprezentând-o  în fapt cel mai bine pe artistă.
Ileana  Anghel Mester este o binecunoscută pictoriță  de origine română ,din Canada care pictează de mai bine de 32 de ani.A făcut studii de artă plastică în România și s-a consacrat ca pictor iar  după  ce a ajuns în Canada,  dorul de casă o  mistuie și începe să picteze icoane pe sticlă, luând lecții de la ''Maria Sa, Țăranul Român'' cel mai bun profesor în materie de icoane pe sticlă''

Victor Manole este pasionat de pictură și grafică încă din școala generală când s-a apucat de pictat din dragoste de frumos. A participat la nenumărate concursuri și festivaluri câștigând numeroase premii , diplome și distincții.  A fost și profesor de pictură și grafică la Clubul  Elevilor de la Întorsura Buzăului având expoziții atât personale cât și de grup cu elevii săi. Lucrările sale sunt  inspirate din mediul înconjurător  și sunt realizate în ulei, acrilic, acuarelă și cărbune pe hârtie, pânză sau lemn.

Lăcrimioara Iva locuiește în Italia , este binecunoscută publicului larg  atât pentru pictură și  desen digital cât și pentru scrierile sale, povesti, poezii, aforisme și articole. Este  autoarea a  peste 23 de cărți personale de autor și  coautor în peste 20 de volume colective. Copertele cărților sale sunt împodobite cu unele dintre creațiile sale inedite și viu colorate. Artista folosește deopotriva uleiul, acrilicul, creioanele cerate și  calculatorul pentru  pictură și grafică digitală.

Maria Buzilă este  o artistă din România care a pictat dintotdeauna. Conform autobiografiei sale de la vârsta de  8 ani artista   a început să își amintească experiențe trăite în alte vieți anterioare  convinsă fiind că rolul său  este să devină ''un mesager onest al altor civilizații stelare de mult apuse''. Picturile  sale sunt ''Viziuni din Lumi paralele, trăiri în urma unor experiențe  extrasenzoriale și a întâlnirilor  mele cu intra sau extra civilizații superioare''

George Vasilca  a avut un interes pentru artele vizuale încă din copilărie  fiind atras în principal de reproducerea picturilor clasicilor în lb și negru.Apoi a descoperit în muzeele de pe coasta de est a Americii mozaicurile bizantine originale care l-au fascinat. Si-a cumpărat cărți, a făcut și câteva cursuri  și s-a autoeducat.A făcut mozaicuri mai mari sau mai mici pentru interior sau pentru  exterior, statuete, urne, suporturi de flori folosind tehnica mixtă faianță sticlă vopsea și ornamente 3D

Gabriela Pârvuleț Aramă este  o artistă din România care a absolvit Facultatea de arte Plastice Vizuale din Constanta-2011, master în Artele plastice vizuale 2013.A participat la  nenumărate proiecte expoziționale de grup,  tabere  de pictura și creație și  expoziții  nenumărate atât individuale cât și de grup. In 2015 a participat deasemenea și la o expoziție cu licitație în scop caritabil  organizata de Asociația  Sofya Tomitana Constanta.

Carmen Smutneac  este o artista de origine romana  care locuiește în Canada. Este absolventa  a Institutului de Arte Plastice''Ion Andreescu''  din Cluj, obținând și  metriza  în 1979. Stilul pictural al artistei  se apropie de surrealism , unde se întrepătrund personaje fabuloase, supranaturale, care traversează timpul și epocile,Carmen Smutneac a câștigat nenumărate  medalii de aur la diverse  concursuri fiind unul dintre  artiștii permanenți  ai galeriilor ''Iris'' si ''Nob Hill'' din provincia  Quebec.

Iuliana Pasca este  un artist fotograf din Romania dar și  scriitor, un om care încearcă să înțeleagă de unde vine , unde se îndreaptă  și ce face  sau ce ar trebui sa facă  între timp. Sensul  din spatele imaginilor artistice  precum și fascinația  luminilor și a umbrelor  au făcut  ca pasiunea pentru fotografia artistica  să continue.

Tatiana Zahariuc este de baștină din  Republica Moldova  iar din 2020 locuiește la Montreal. De profesie medic  cardiolog, acum pensionara, a trecut prin încercări în viata personala  și astfel a simțit nevoia de a confecționa o icoana. Dupa ce ani in sir a tratat inimile oamenilor, în prezent tămăduiește sufletele lor cu  aceste icoane realizate din  mărgele.

Mircea Rustiuc  este un talentat artist din Romania,  membru consacrat al Asociatiei Artistilor Plastici din Romania, filiala Satu Mare, avand o bogata activitate artistica, cu nenumarate expozitii personale si de grup, festivaluri, saloane de iarna, vara, primavara si toamna, unele din lucrarile sale  afalndu-se om SUA, Canada, Germania, Italia, Africa de Sud sau Marea Britanie. Stilul sau propriu si usor de recunoscut datorita finetii pe care o acorda detaliilor, lucrarile sale poseda un naturalism realist impecabil si o tehnica a desenului foarte bine insusita. Temele preferate: natura statica, peisaje cu oglindiri extraordinare  și portrete.Tehnica folosita: culori in ulei cu aplicare prin pensulatie sau cutit.

Ofelia Armașu  este cunoscuta  comunității montrealeze  ca si pictoriță de icoane pe sticla si ca profesoara de pictura la Școala Junimea Romana. Are un palmares impresionant de expoziții colective și personale atât în Canada , SUA cât și în Romania.Una dintre lucrările sale ''Sfanta Treime'' este  expusa în Parlamentul Canadei.Stilul naiv, propriu artiștilor populari și culorile vii, primare, conferă icoanelor sale o atmosfera optimista , o căldură care umanizează divinitatea  și o face accesibila.

Maria Baba, e o artista din Canada, originara din Serbia care desi este contabila de profesie este îndrăgostită  de pictura. A realizat numeroase  tablouri  folosind diferite  tehnici: pastel, acrilice, tablouri 3D din piele dar tehnica preferata  este pictura pe panza cu culori de ulei.Temele preferate sunt florile, natura moarta si portul popular romanesc dar a realizat si icoane cum ar fi Sfanta Fecioara cu Isus, Cina cea de taina sau Sfantul Ioan  Botezatorul.

Maara Vanessa Purici  picteaza de la varsta de 12 ani, fiind nascuta la Timisoara in Romania  si ulterior emigrand in  Canada unde se stabileste la Montreal impreuna cu parintii sai. Maiestria cu care imbina culorile, luminile si umbrele pe care le creeaza  dar si atentia la detalii  ne releva un talent artistic deosebit.

Corina Ligia Pătrașcu este un artist complet care imbina placut poezia cu pictura si muzica.Artista conduce  ateliere de pictura in cadrul Asociației  ''Fluturii albaștri''  din Brașov. Lucrările sale au fost expuse cu ocazia Targului de carte Libris Editorial Brașov  dar  și cu  ocazia  lansărilor de carte proprii.

Miruna Lavinia Bota  este deopotriva  artist si scriitor fiind deseori publicata cu numele mic Miruna Lavinia .Picturile sale emana lumina si pozitivism purtandu-te intr-o lume de basm.Atentia la detalii, imbinarea culorilor cat si liniile fine lucrate in filigran confera eleganta  si mult bun gust lucrarilor  sale situand-o pe  drumul infloritor al artistului  de succes.

Mihaela CD  este membru al Federatiei Artistilor Canadieni, membru al  Associatiei Artist in Canada, membru  al Asociatiei Nationale a Artistilor Digitali din Massachusetts USA. Picteaza de la varsta  de 5 ani in culori calde si vii  care invita la bucurie, pozitivism  si o stare de bine.Realizeaza lucrari atat  de pictura traditionala  acrilic pe panza sau lemn, tehnica mixta, 3D, pensulatie si cutit, cat  si pictura digitala realizata pe calculator. Participa la diverse concursuri si festivaluri avand peste 20 de diplome si premii, este publicata in numeroase reviste si a realizat mai multe colectii de ART DESIGN  arta imprimata  pe mic mobilier si pe diverse obiecte si  colectii vestimentare la Galeria  de arta purtabila Le Galeriste din Montreal .


Va invitam  sa comandați  aceasta minunata antologie disponibila  atât în format tipărit cât și în format digital ebook!Oferim  transport gratuit pentru o perioada limitata de timp!

  • 316236039_504816824942082_5430153492824949492_n
  • 316644116_2466962960108717_1320563990810188440_n
  • 316698083_661355368901964_4330936442009220993_n
  • 316882121_668839461315506_6341768683070313242_n
  • 317029103_362537606090640_8872221653462043189_n