A venit rândul și celei de-a patra consemnări cu titlul „O bibliotecă într-o revistă (IV)”, privind un alt număr al revistei de cultură și atitudine „Teleormanul Cultural” (Anul V, Nr. 1), apărut în februarie 2021.
Deloc întâmplătoare este data acestei recenzii (târzie, ce-i drept!), 23 aprilie 2021, Ziua Mondială a Cărții, dar și marea sărbătoare creștin-ortodoxă a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și deloc întâmplător e unul dintre citatele eminesciene, inserat în revistă: „Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții.”
Mica bibliotecă pe hârtie este deschisă de Iulian Chivu, cu editorialul „Apud curae, de libri” și după cum sunt obișnuiți cititorii fideli ai revistei, aceasta acoperă toate gusturile și cerințele, cu profesionalism și dăruire din partea colectivului de redacție, cât și a colaboratorilor acestora.


Spațiul cel mai generos îl ocupă un eveniment cultural de excepție, Colocviile revistei „Teleormanul cultural”, ediția a IV-a.
Desfășurat  joi, 4 februarie 2021, în prezența unor personalități culturale roșiorene, dar și a invitaților acestora (și respectând regulile impuse), evenimentul a oferit un surplus de frumusețe sufletului prin conferințele susținute, lansarea revistei „Teleormanul Cultural”, dar și a cărții „Libertatea sinelui unic” (autor, Cristian Gabriel Moraru), dar mai ales pentru festivitatea de premiere pentru activitatea literară din anul 2020.
În acest cadru special s-au acordat 11 premii: Premiul pentru Debut „Vlăstare lirice teleormănene” (Daria Nicoleta Harabagiu și Daria Gabriela Florica), Premiul pentru Poezie (Marian Raicu), Premiul pentru Proză (Iulian Chivu), Premiul pentru Istorie Literară (Stan V. Cristea), Premiul pentru Publicistică (Elena Buică-Buni), Premiul pentru Pictură (Eugenia Dumitriu), Premiul pentru Opera Omnia (Gheorghe Vlad), Premiul Special pentru Poezie „Nicolae Vălăreanu Sârbu” (Petronela Apopei), Premiul Special pentru Critică Literară „Romulus Toma” (Daniel Luca), iar Premiul pentru Cel mai bun editor al anului 2020  i-a revenit directorului editurii „eCreator” din Baia Mare, fiu ale acestor meleaguri care abundă de oameni de cultură, Ioan Romeo Roșiianu.
Rubricile consacrate și cunoscute se află la loc de cinste. La rubrica de  poezie semnează: Tudor Matreșu, Mihai Merticaru, Marian Raicu, Domnița Neaga, Daria Nicoleta Harabagiu, Daria Gabriela Florica, Cristian Gabriel Moraru, Ion Duduveică, Gelu Dragoș., iar partea de recenzii și critică literară este acoperită de: Lia Nenciu, Ioan Romeo Roșiianu (despre cartea de critică a lui Cristian Gabriel Moraru, apărută la Editura eCreator, despre cărți în exclusivitate eCreator, „Dosar critic eCreator”), Daniel Luca (despre Daniela Văleanu), Iulian Bitoleanu, Nicolae Dina (despre Mihai Merticaru), Domnița Neaga.
La secțiunea Monografii sătești teleormănene, semnează Ion Scarlat, la Lingvistică, Emina Căpâlnișan, iar la Muzică, Dumitru Ciocan-Sin.
Din această „bibliotecă” nu pot lipsi „Bucuriile duhovnicești” (Preot Nicolae Sin), nici bucuriile generate de epigramiști (Nedelea Titu) sau de o „Pandemie de poezie” a lui Liviu Nanu.
Rubrica Miscelanea este asigurată de Daniela Achim Harabagiu care semnează și un articol despre Expoziția de artă plastică „Omagiu lui Constantin Brâncuși”, nefiind uitate nici cărțile primite la redacția revistei.
Acoperind un spațiu vast al culturii, revista aduce un aer primăvăratic, de zbor către înalt, așteptându-și cu drag cititorii.
Intrați în „bibliotecă” și citiți! Merită, deoarece „o carte este un priten care nu înșală niciodată”, după cum spunea Des Barreaux.