În colaborare cu:

Primăria din Francavilla Marittima (CS)

La Mongolfiera Editrice Alternativa, Doria (Cs)

La Colpa di Scrivere, Sibari (CS)

 

Condiţii de participare

 

Art.1 Premiul anunţă deschiderea înscrierilor pentru toţi autorii italieni, români sau străini care scriu în limba italiană sau în limba română (vezi regulamentul pentru limba română), domiciliaţi în lumea întreagă.

 

Art.2 Premiile se acordă pe 4 secţiuni pentru limba italiană şi pe 4 secţiuni pentru limba română.

 

Limba italiană

 

Secţ. A Poezie inedită cu temă impusă: poezia cuantică.

 

Se poate înscrie o poezie inedită în limba italiană care are ca subiect lumea cuantică (unică conştiinţă - evoluarea conştiinţei - conştientizare cuantică – toţi ca o unică fiinţă - totul este energie, unitate, iubirea este esenţa vieţii - viaţă veşnică – dragoste necondiţionată - iubirea este lumină, lumina este energie, frecvenţele “vibraţiilor” în particule şi unde electromagnetice, legea atracţiei, regenerarea ADN- ului, teoria corzilor, tu eşti izvorul vieţii, matricea divină, puterea gândului - lumea este ceea ce eu gândesc, trăierea momentului şi proiectarea gândului, etc.).

Poezia nu trebuie să depăşească 30 de versuri şi trebuie să fie culeasă cu diacritice.

Poezia nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată.

Poezia va fi trimisă prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. în formatul word sau prin poştă în 6 exemplare fară semnătură plus o altă fotocopie semnată, introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

 

Secţ.B Carte edită de poezii

 

Carte edită de poezii în limba italiană. Pot înscrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

 

 

Secţ.C Povestire

 

Se poate înscrie o povestire inedită în limba italiană. Nu trebuie să depăşească 6000 de caractere şi nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată. Trebuie să fie culeasă cu diacritice.

Povestirea va fi trimisă prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. în formatul word sau prin poştă în 6 exemplare fară semnătură plus o altă fotocopie semnată introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

 

 

 

 

 

Secţ. D Carte edită de proză narativă

 

 

Carte edită de proză narativă în limba italiană (roman sau povestiri), publicat din 1990 în sus. Pot înscrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

 

Limba română

 

Secţ. A Poezie inedită cu temă impusă: poezia cuantică.

 

Se poate înscrie o poezie inedită în limba română care are ca subiect lumea cuantică (unică conştiinţă - evoluarea conştiinţei - conştientizare cuantică – toţi ca o unică fiinţă – totul este energie, unitate, a vedea mai departe, iubirea este esenţa vieţii – viaţă veşnică – dragoste necondiţionată – iubirea este lumină, lumina este energie, frecvenţele “vibraţiilor” în particule şi unde electromagnetice, legea atracţiei, regenerarea ADN- ului, teoria corzilor, tu eşti izvorul vieţii, matricea divină, puterea gândului - lumea este ceea ce eu gândesc, trăierea momentului şi proiectarea gândului).

Poezia nu trebuie să depăşească 30 de versuri şi trebuie să fie culeasă cu diacritice.

Poezia nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată.

Poezia va fi trimisă prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. în formatul word sau prin poştă în 6 exemplare fară semnătură plus o altă fotocopie semnată introdusă într-un plic sigililat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

 

Secţ.B Carte edită de poezii

 

Carte edită de poezii în limba română. Pot înscrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

 

 

Secţ.C Povestire

 

Se poate înscrie o povestire inedită în limba română. Nu trebuie să depăşească 6000 de caractere şi nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată. Trebuie să fie culeasă cu diacritice.

Povestirea va fi trimisă prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. în formatul word sau prin poştă în 6 exemplare fară semnătură plus o altă fotocopie semnată introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare(art. 3).

 

Secţ. D Carte edită de proză narativă

 

 

Carte edită de proză narativă în limba română (roman sau povestiri), publicat din 1990 în sus. Pot înscrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

 

 

Art. 3 Taxa de participare

Pentru a ajuta parţial la acoperirea costurilor de organizare, taxa de participare este de € 10,00. Taxa poate să fi trimisă:

  1. prin transfer de Postepay Nr 5333 1710 1555 5390 pe numele Mihaela Talabà - CF TLBMHL74H59Z129V - Motivul: Premiul Corona;
  2. prin virament pe card bancar la Postepay cu următorul IBAN: IT46T0760105138201653701658 de plătit pe numele Mihaela Talabà - Motivul: Premiul Corona.

Organizația premiului nu își asumă nici o responsabilitate pentru pierderea banilor trimişi.

Toate operele trimise din România sau alte ţări străine nu plătesc taxa de înscriere pentru a evita dificultățile tranzacției, în schimb trebuie să facă o operă caritabila (ex.: cadou la un orfan în vizită la un orfelinat sau la un copil nevoiaş; oferirea unei mese a unui om al străzii; învăţarea unui copil, adolescent, adult sau bătrân să se apropie de artă (poezie, proză, desen, etc.); să se petreacă o după-amiază într-un azil pentru persoanele în vârstă și să se dea un confort afectiv; să se ajute o persoană prin cunoașterea lumii cuantice; etc). Este obligatoriu să se povestească istoria cu o fotografie atașată. Se pot afișa fotografii cu explicațiii în grupul facebook Premiul Literar International Corona.

 

Art. 4 Adresă şi termen limită

Se va trimite prin poştă la următoarea adresă: Premio Letterario Internazionale Corona, c/o Mihaela Talabà,Via Santa Lucia, n° 29, Francavilla Marittima (CS), cap 87072, Italia, până la data de 30 noiembrie 2015.

 

Art.5 Participare

Se poate participa doar la o secţie edită şi la o secţie inedită.

 

Art. 6 Traducere

Poeziile şi povestirile inedite finaliste vor fi traduse în italiană/română şi publicate în bilingv, în ebook (carte electronică) de către editura La Mongolfiera în vizionare gratuită. Organizaţia premiului îşi rezervă dreptul de a publica operele inedite ale câştigătorilor într-un volum.

 

Art.7 Pentru participanţii minori este necesară o autorizaţie din partea părinţilor.

 

Art.8 Inscrierea la concurs

Secretariatul Premiului va trimite printr-o notificare e-mail a tuturor autorilor primirea corectă a documentelor și înscrierea la concurs. Organizarea Premiului cere să nu se aștepte, dacă este posibil, limita termenului de depunere a lucrărilor, pentru a uşura activitatea juriului.

 

 

Art. 9 Premii

 

Limba italiană

 

Premiul 1: coroană personalizată realizată manual de Bistra Banova și Roberta Proto "I sogni di Minu", tablou de pictură al artistei Loredana Fiammetta Aino, pachet de cărți, diplomă, critică literară din partea juriului.

Premiul 2: plachetă personalizată, tablou de pictură al artistului Mimmo Aloise, pachet de cărti, diplomă,critică literară din partea juriului.

Premiul 3: plachetă personalizată, pachet de cărți, diplomă, critică literară din partea juriului.

Premiul 4: două mențiuni de onoare: plachetă personalizată, diplomă.

Premiul 5: 5 mențiuni speciale: plachetă şi diplomă.

 

Sunt puse la dispoziţie 20 de mențiuni: medalii și diplome.

Toti concurentii vor primi o diplomă de participare.

 

 

 

Limba română:

 

 

 

Premiul 1: coroană personalizată realizată manual de Bistra Banova și Roberta Proto "I sogni di Minu", desen al artistului Rocco Giuseppe Leonetti, pachet de cărți, diplomă, critică literară din partea juriului.

Premiul 2: plachetă personalizată, obiect de artă, pachet de carti, diplomă, critică literară din partea juriului.

Premiul 3: plachetă personalizată, pachet de cărți, diplomă, critică literară din partea juriului.

Premiul 4: 2 mențiuni de onoare: plachetă personalizată, diplomă.

Premiul 5: 5 mențiuni speciale: plachetă şi diplomă.

 

Sunt puse la dispoziţie 20 de mențiuni: medalii și diplome.

Toti concurentii vor primi o diplomă de participare.

 

Primele premii vor fi incluse în cartea de aur.

Va fi desemnat un câștigător absolut.

 

Vor fi desemnate premiile speciale:

“Brâncoveanu”premiu oferit de magazinul românesc “Da Simona”, Villapiana (CS), Italia.

“Lagaria” premiu oferit de Muzeul din Francavilla Marittima, creat de artistul Francesco Celestino.

 

Alte premii se vor adăuga, în baza sponsorizărilor.

 

 

Art. 10 Premiere

Premierea va avea loc pe data de 12 martie 2016 la Miramare Palace Hotel, între orele: 18:00 - 20:00.

De la ora 16:00 la ora 18:00: “bufet artistic” de cărţi, opere de artă, etc.. Toţi autorii şi sponsorii sunt rugaţi să aducă şi să expună publicului operele.

 

Premiile trebuie să fie ridicate personal de către autori sau de către persoane de incredere .Absența va duce la pierderea obiectelor.

Toate premiile care nu au fost ridicate personal sau prin mandatar, nu vor fi trimise și vor rămâne la dispoziția Premiului Literar Internaţional Coroana. Numai în cazuri excepționale se vor trimite premiile și costul va fi suportat de către destinatar.

 

 

 

 

Art.11 Juriul

Lucrările vor fi evaluate anonim. Decizia juriului este definitivă, iar numele juraților se vor anunța la data anunțării câștigătorilor. Jurații nu vor face parte din juriu doi ani la rând.

Juriul este format din profesori, poeți, scriitori, artiști, cititori.

 

Art. 12 Ştiri cu privire la rezultate

Câștigătorii vor fi anunțați în timp pe e-mail și telefon.

Știri și rezultate vor fi publicate în luna ianuarie 2016 în grupul Facebook: Premio Letterario Internazionale Corona/ Premiul Literar Internazional Corona şi pe blogul: http://traduzionitalaba.myblog.it

 

Art. 13

Fiecare autor, declară paternitatea și originalitatea lucrărilor prezentate și conținutul acestora. Declară de a avea deplinul drept asupra operei depuse și autorizează prelucrarea datelor cu caracter personal sau în conformitate cu Decretul-lege nr. 196/2003. Organizaţia Premiului nu este responsabilă pentru plagiat sau încălcare a legii. Conform legii în vigoare a vieții private, adresele și datele cu caracter personal ale participanților vor fi utilizate exclusiv în scopul atribuirii premiilor.

 

Art.14 DIVERSE

Lucrările nu vor fi returnate. Vor fi excluse automat operele cu temă rasistă sau care incită la violență. Eventualele schimbări ale condiţiilor din regulament vor putea fi reformulate de către Organizația Premiului în baza situaţiilor concrete.

 

Sponsorizat de:

 

I sogni di Minù di Roberta Prota, Trebisacce (CS), Italia.

Bianca&Volta di Rosetta Capolupo, Castrovillari (CS), Italia.

Supermercato Crai di Teresa Maria Ramundo, Piana di Cerchiara (CS), Italia.

Tabaccheria Ricevitoria di Loredana Marchese, Francavolla Marittima (CS), Italia.

Mimmo Aloise Photographer, Lauropoli (CS), Italia.

Magazinul de produse alimentare româneşti Da Simona a Simonei Saicu, Villapiana (CS), Italia.

Miramare Palace Hotel di Ugo Vulnera, Trebisacce (CS), Italia.

 

 

Preşedintele premiului

Mihaela Talabă

 

 

Pentru mai multe informatii:

Premio Letterario Internazionale Corona/

Premiul Literar Internazional Corona

Mobile 345 5140320

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Domanda di partecipazione/ Formular de înscriere

 

Premio Letterario Internazionale Corona/

Premiul Literar Internazional Coroana

 

Indetto e organizzato da/Anunţat şi organizat de

Il/La sottoscritto/a / Subsemnatul/a______________________________________________

Indirizzo/Adresă______________________________________________________________        

Città/ Localitate______________________________________________________________

Telafono/Telefon_____________________________________________________________

E-mail_____________________________________________________________________

Nazionalità/Nazionalitate______________________________________________________

Opera in concorso/ Opera încompetiție__________________________________________

Sezione/ Secțiune___________in lingua/în limba___________________________________

Opera in concorso/ Operă în competiție___________________________________________

Sezione/ Secțiune___________in lingua/în limba___________________________________

 

Il/La sottoscritto/a / Subsemnatul/a______________________________________________

dichiara di aver preso la visione del regolamento e vuole aderire alla I edizione del Premio Letterario Internazionale Corona/declară că a citit regulamentul şi vrea să participe la I edizie a Premiului Literar Internaţional “Corona”; dichiara che l’opera presentata è frutto esclusivo del suo ingegno/declară că lucrarea prezentată este rezultatul exclusiv al talentului său;

 

Dichiara di aver allegato in: contanti □ , potepay□, bonifico□, la quota di € 10,00□ o la quota di € 20,00□/ Declarăcă a atașatîn: numerar □, Postepay□, transfer bancar□, suma de € 10,00□sausuma de € 20,00□.

 

Dichiara la partecipazione gratuita in quanto il suo paese è diverso dall’Italia e ha effettuato un’opera di bene al suo piacimento/ Declară participarea gratuită pentrucă țara sa este diversă de Italia şi a făcut o activitate de voluntariat pe plan social. Sì/Da □, No/Nu □.

 

Autorizza ai sensi della legge 675/96, l'utilizzo ed il trattamento dei propri dati con le modalità e finalità di cui al citato art. 12del regolamento del concorso/ Autorizează în conformitate cu legea 675/96, folosirea și tratarea propriilor date cu modalităţile si finalităţile conform aliniatului articolului 12 din regulamentul concursului.

 

In Fede – Firmato/ Încredință - Semnat ________________________