dana citindColegii mei de școală știu de ce.
     În vremea adolescenței mele, când eram duși în practica din timpul școlii sau din timpul vacanței de vară la cules de struguri, piersici și alte fructe din minunatele podgorii și livezi ale României. La ora actuală nu mai există, cel puțin în Teleorman nu mai există livezile cu piersici și cireși cât dovleacul din zona Furculești. Eram însoțiți în acele tabere organizate în mod special pentru asta, pe lângă profesori și instructor, și de asistenți medicali, care funcționau în cabinete de campanie.
    Eram cazați în "dormitoare" de câte treizeci de fete/băieți ne spălăm dimineața la un "spălător" în curte și găteam mâncarea la plită și cuptor pe lemne într-o bucătărie aproape ca acasă pe vremea când existau vetrele pentru gătit.
    Ce mâncare bună se gătea acolo, chiar dacă condițiile de igienă erau precare.
     Și ce piersici bune mâncam!  Cele mai bune piersici mâncate vreodată.  Le culegeam pentru export. Din lădițe erau sortate și puse în niște alveole de plastic să nu se lovească între ele și erau duse în alte țări ale lumii.


    De fiecare dată când mâncăm o piersică, o mâncam cu aceeași poftă de parcă n-aș mai fi mâncat de ani de zile.
 Și mâncăm cel puțin 20 de piersici pe zi. În zilele de azi, nu mai găsești gustul acela al piersicilor, chiar de ai căuta să mănânci tone... În fine.
    Dacă te durea stomacul, probabil de la atâta mâncare, mergeai cum era și firesc la cabinet la doamna asistentă care îți prescrisa și administra Lizadon.
    Dacă te durea capul și mergeai la doamna asistentă îți administra, de asemenea Lizadon.
     Dacă aveai indigestie, o simplă diaree sau răceai, doamna asistentă îți administra Lizadon.
    Se pare că vremurile acelea când pentru orice afecțiune sau simptomatologie firească sau nefirească a organismului la condițiile date de atunci, ți se administra Lizadon, sunt perfect aplicabile și în prezent, deși au trecut mai bine de treizeci de ani.
    Acum fie că strănuți, tușești, ai stare subfebrilă (febra e de la 38 de grade în sus), ai diaree, ți se usucă buzele sau ai amețeală, iar reacțiile de apărare ale organismuui, tusea, febra, strănutul sunt boli, ți se pune coroana doamnei Lizadon.
    Vă doresc tuturor sănătate, toate cele bune și să stăm departe de doamna Lizadon!