Începe turneul poetului si actorului Adrian Munteanu la comunitățile românești din Canada. Primele trei recitaluri de Performance Poetry vor fi la Vancouver, transmite Romanian Global News.
1. Vineri, 30 iunie, ora 19, la Edmonds Community Centre, in organizarea Vencouver Romanian Association.
2. Duminica, 2 iulie, ora 15, la Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Nicolae, 8683, Harvie Road, Port Kelss, Surrey.

Prima apariție editorială semnată de George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, va fi disponibilă pentru marele public în mai multe orașe europene începând cu această săptămână. Bruxelles, Barcelona, Roma și Goteborg vor fi gazde pentru lansările cărții „Blocați în labirint”.
Foarte puțină lume cunoaște Republica Moldova. Acest mic stat la granița Uniunii Europene este o nebuloasă, chiar și pentru români. Un al doilea stat românesc, creat la dispariția Uniunii Sovietice, a cărui singură menire era să se unească cu Patria-Mamă, este actualmente statul cu cea mai mare migrație, la nivel mondial, după Siria.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Roma, prezintă o nouă apariție editorială, dedicată tinerilor români ortodocși din Italia și anume Agenda pentru Tineri. Agenda pentru tineri își propune să devină, pentru tânărul ortodox, o călăuză duhovnicească pe tot parcursul anului bisericesc și școlar, dar și un spațiu în care se pot nota date și evenimente importante, transmite Romanian Global News.
Agenda pentru tineri cuprinde tot anul bisericesc și școlar (septembrie 2017/august 2018) și va putea fi achiziționată, începând cu luna iulie, prin cadrul departamentului de materiale al Episcopiei Italiei (email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; tel: 067 138 30 51), sau la pangarele parohiale.
http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=24941:2017-06-08-08-06-14&catid=50:diverse--sport&Itemid=75

Miercuri, 21 iunie, ora 17,oo de „Ziua Soarelui” la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, în Salonul artelor a avut loc o EXPOZIŢIE DE CARTE, organizată de Liga Scriitorilor Români, filiala Maramureş, preşedinte Carmena Băinţan. Manifestarea literară, la care au participat peste 20 de membri ai filialei maramureşene, a fost o reuşită şi datorită faptului că fiecare autor (de proză sau poezie) a prezentat povestea naşterii fiecărei cărţi.
A fost prima ediţie, aşa că emoţiile erau inerente. Cei mai prolifici scriitori de până acum ai filialei maramureşene se dovedesc a fi: Mihai Ganea, Milian Oros, Toma Gross Rocneanu, Aurelia Oancă şi Dragomir Ignat. Urmează o binemeritată vacanţă, până în septembrie, iar autorii prezenţi îşi pot duce la îndeplinire proiecte literare de care au făcut vorbire.

Fragmente dintr-un manuscris masiv, rămas, la moartea autorului – Gheorghe Țane (1923-1994) – în stadii diferite de finisare, întregite cu o anexă cuprinzând fotocopii ale unor documente din arhiva personală a acestuia şi o succintă prezentare cronologică a unor evenimente din istoria secolelor XIX şi XX care, direct sau indirect, au afectat existenţa românilor sud-dunăreni, au văzut, recent, lumina tiparului, la Editura „Scrisul Românesc" din Craiova, în Colecţia „Epica", într-o ediţie îngrijită de Rodica Tiniş, scrie Magda Bratu pe http://www.cvlpress.ro, preluat de Romanian Global News.
Intitulat „Amintirile unui vlah (De la Găureni la Bucureşti)", volumul de 400 de pagini a fost lansat, săptămâna trecută, în cadrul unui eveniment organizat de Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria „AVE" (preşedinte: Ivo Gheorghiev), căreia i-au fost donate 200 de cărţi pentru a ajunge la comunitatea românească din Vidin, inclusiv la persoanele care frecventează cursurile de limba română desfăşurate la sediul acestei organizaţii – una dintre cele mai reprezentative pentru românismul din Bulgaria.