Întâlnirea va avea loc marţi, 15 august 2017, cu începere de la ora 17.00, în Sala de conferinţe a Complexului Hotelier „Seneca” Baia Mare (strada Mărgeanului nr. 11B) şi este parte integrantă a proiectului interjudeţean „Caravana Culturii“, ediţia a II-a, derulat în perioada 12-19 august, în mai multe oraşe din țară: Curtea de Argeş, Drobeta Turnu Severin, Timişoara, Baia Mare, Ulmeni, Satu Mare, Târnăveni, Sighişoara și Râmnicu Vâlcea.

În perioada 14-18 septembrie 2017 va avea loc a II-a ediție a Festivalului Internațional EuroPoezia. Aceasta va fi o ediție Brăila (România) - Cahul (Republica Moldova).
Vor fi prezenți poeți din mai multe țări europene. Printre invitați se vor afla Serge Basso de March, Francesco Buffoni, Laura Garavaglia, Dante Maffia, Roberto Mussapi, Claudio Pozzani, Stefano Strazzabosco, Francesco M.T.Tarantino din Italia, Teo Chiriac, Iulian Filip, Ion Hadârcă din Republica Moldova și un invitat special din Croația Dražen Katunarić.

Caravana Culturii 2017, aflată la cea de-a doua ediţie şi organizată de Asociaţia “Rusidava Culturală“ din Drăgăşani, a plecat în turneu prin țară. În drumul ei va poposi în 8 oraşe, unde va prezenta muzică şi poezie.
Luni, 14 august, în ajunul Sfintei Marii, Caravana Culturii va poposi şi la Timişoara, unde sunt aşteptaţi iubitorii de poezie, membri cenaclurilor litarare din oraş și ai Uniunii Scriitorilor.

Recent, la Sibiu, a avut loc Festivalul International de Poezie „Artgothica”, editia a VII-a, orasul in care s-au decernat Premiile Nationale pentru Poezie „Mircea Ivanescu” 2017. Premierea a avut loc la Biblioteca Judeteana „Astra” Sibiu, loc incarcat de istorie.
Printre premiantii acestui an s-a numarat si poetul Ioan Romeo Rosiianu, care a primit din partea Asociatiei Artgothica Sibiu DIPLOMA DE EXCELENTA „Argothica 2017”, pentru serviciile aduse poeziei romanesti.

În urmă cu 19 ani apărea revista Pro Unione  editată de Fundația Culturală cu același titlu avîndu-l în frunte pe Augustin Micu , redactorul șef al revistei  fiind prof dr. Valeriu Achim (1923 – 2014). După cîte știu este cea mai longevivă revistă care a apărut în Baia Mare. Inimosul profesor Achim, de cînd i-a fost încredințată revista n-a lăsat-o din mână pînă în ultima clipă a vieții. Scriu cu simpatie față de venerabilul om de cultură și publicist care m-a debutat și pe mine  la editura sa Gutinul dar și dintr-o admirație pentru arta  de a conduce o instituție formată din orgolii, cu atît mai greu de stăpînit și mulțumit cum, de altfel, este peste tot între oamenii de litere și de cultură.