galaEvenimentul Gala Artelor Ediția a-4-a  26 august 2023  Montreal
 
Au trecut câteva săptămâni de la evenimentul GALA ARTELOR ediția a 4-a Montreal 2023, iar mesajele și felicitările nu contenesc să sosească în fiecare zi!
GALA ARTELOR a fost într-adevăr deosebită, mai cu seamă că anul acesta am avut de întâmpinat și câteva surprize neprevăzute datorate condițiilor meteorologice extrem de schimbătoare.
GALA A ARTELOR nu se referă doar la un program artistic, un meniu și niște diplome, este vorba de ceva mult mai amplu.

p    Orice om cu scaun la cap constată că omenirea (de le cârmuitori și până la boschetari) a luat-o atât de mult razna, încât ceea ce în urmă cu 3-4 decenii ni se părea că este bine și moral (să-ți respecți părinții, bătrânii și pe toți semenii, chiar și atunci când nu simți față de toți prea multă dragoste creștinească, să nu furi, să nu de destrăbălezi, pe scurt, mereu să ai o conduită cuviincioasă), astăzi dacă (încă) nu-i văzut ca fiind eminamente rău și imoral de cei mai mulți semeni, în primul rând de tinerii teribiliști (băuți, drogați, aroganți, semidocți, mitocani, lași), atunci – în cel mai bun caz – acel ceva esențial este tratat ori cu nepăsare, ori cu dispreț. De ce?

s Mai exact, ”oameni, fapte, întâmplări” din vechiul oraș hanseatic, de la Marea Nordului. Puse-ntr-un roman despre-nceputu` veacului trecut, acolo. Sub forma unui policier scris de Cristoph Elbern. Un jurnalist din urbe, știutor a multe din istoria locală. Sexagenar, priceput vădit la narațiunea cu parfum de epocă. Pe care astă carte* o etalează din plin, da` cu echilibru minuțios. Și, spre lauda ei, cu atracție din abundență. Aducând aminte bogat de Conan Doyle și poveștile sale nemuritoare, de pildă...

 simeanu  ...să cânte la piane cerești. Împlinind voia sorții. Lăsându-ne pe noi, pământenii, mai săraci în sunete minunate pe claviaturi. Căci Valentin Gheorghiu și Ioana Maria Lupașcu fost-au doi pianiști remarcabili ai Țării Românești actuale. Purtând fala acesteia dincolo de granițe...
  Născuți la juma de veac unu` după altu în orașe apropiate, porturi la Dunăre, Valentin și Ioana Maria s-au jucat pe clape încă din copilărie. Ajungând, în ani, la măiestrie, la performanță artistică indubitabilă. I-am cunoscut personal pe amândoi și onorat mă declar să-i fi ascultat.

"Voi înşivă mărturisiţi că sunteţi fii ai celor ce au ucis pe prooroci." (Matei 23, 31)