Oricunde as vrea sa merg, pasii mei calca pe pamant. Un copil zburda intr-un parc pe pamantul unde au crescut brazi, copaci, trandafiri, iedera, stau asezate cuminti  bancile, s-au asfaltat aleile. Din acelasi pamant se prelinge un firicel de apa, care pe masura ce va  inainta se va transforma in lac, rau, fluiviu, sau poate cine stie, va fi inghitit de mare. In fata ochilor mei, un meltean alege sa-si curete plamanii intoxicati de mahorca, scuipand… tot pe acest pamant. Satele, orasele frumoase sau urate s-au inaltat si ele tot pe acelasi pamant. La fel si vaile si muntii si dealuri si vita de vie si delta si chioscul de inghetata de la coltul blocului,  tóate apartin acestui pamant: pamantul romanesc.

Colorarea, mâzgălirea şi desenarea sunt activităţi care duc la creşterea semnificativă a fluxului sanguin în zona creierului asociată cu recompensa.
Girjia Kaimal, unul dintre cercetătorii care au efectuat acest studiu, a precizat: „am arătat că poate fi plăcere inerentă în efectuarea activităţilor artistice, independente de rezultatul final. [...] Această dovadă biologică poate schimba unele premize despre noi înşine”.

Treceam mereu prin fata usii lui cu  sentimente de indoiala, de necunoastere, cu teama. Nu-l vazusem niciodata in carne si oase. Mirosul greu de tutun puturos ce invaluia in permanenta usa apartament lui, adunandu-se in fum ca un  scut de separare a lui,  de restul lumii, acompaniat de o muzica lautareasca, imi prefigurau profilul unui personaj pe care nu doream a-l cunoaste vreodata. Stiam insa ca este nevazator si asta imi mai imblanzea gandul, care se transforma de cele mai multe ori in compasiune. Ma gandeam ca nevazatorul atat avea de la viata: muzica si fumatul, mult prea putin pentru a face din asta un scop in a continua sa traiesti intr-un intuneric vesnic.

In putinele mele momente de relaxare si cu precadere in prejma sarbatorilor ma apuca dorul de oameni, de locuri, de timpurile pe care nu le mai pot aduce inapoi. Oamenii se schimba sau pleaca de langa noi, locurile se transforma, timpul nu mai poate duplica cu aceeasi intensitate momentele traite atunci, acolo…La capatul unor astfel de ganduri in a caror sursa generatoare de inspiratie se afla indubitabil dorul, imi pun intrebarile firesti: Cand traiesc eu adevarat, atunci cand ma aflu in tumultul intamplarilor, sau atunci cand am timp sa decantez momentele, sa le pretuiesc valoarea, sa le reiterez cu inima?

Potrivit datelor lor, în traducerea limbilor străine acest lucru se va întâmpla în jurul anului 2024, iar în scrierea eseurilor la sfârşitul ciclului secundar – până în anul 2026.
Se afirmă, de asemenea, că tehnologia automată va înlocui şoferii de camioane până în anul 2027, iar vânzătorii vor deveni inutili prin anul 2032, notează Rador.
Inteligenţa scriitorilor romancieri va muri în jurul anului 2049, iar a chirurgilor – până în anul 2053. Inteligenţa artificială va înlocui inteligenţa umană peste 45 de ani, probabilitatea fiind de 50%, susţin cercetătorii. Iar peste 120 de ani, în opinia lor, toate locurile de muncă vor fi ocupate de computere. Cercetarea a fost efectuată de Universitatea Oxford în colaborare cu Universitatea Yale, informează Lenta.ru

http://www.descopera.ro/dnews/16432689-multe-profesii-de-baza-de-astazi-printre-care-cele-de-chirurg-si-de-scriitor-vor-disparea-la-mijlocul-acestui-secol-din-cauza-inteligentei-artificiale