„Nu putem fi mulțumiți cu afirmarea adevărului – trebuie să spunem tot adevărul; iar tot adevărul este diavolul…Ar fi o prostie din partea noastră să ne gândim că le putem face pe femeile respectabile să înțeleagă că sentimentele sunt bune, în același timp în care spunem că cele mai bune sunt cele homosexuale. Așa că, vremea noastră va veni peste aproape un veac, când toată lumea va fi convertită (la sodomie)”, îi scria, în 1906, Lytton Strachey celui care avea să devină cel mai influent economist al secolului XX, Lordul Keynes. Cei doi făceau parte din grupul Bloomsbury a cărui poveste degenerată, în rezumat, a fost spusă de către Gertrude Himmelfarb, într-un eseu remarcabil, dar care, inevitabil, a ratat o parte din detaliile imunde.

Urmaşilor mei Văcăreşti!
Las vouă moştenire:
Creşterea limbei româneşti
Şi-a patriei cinstire.
               (IenăchițăVăcărescu -1740-1797)
 
Ediția a IV-a a Zilei Limbii Române s-a sărbătorit, într-o atmosferă românească de mare suflet, printr-un festival ce a avut loc în zilele de 30 și 31 august, în staţiunea Moneasa, jud. Arad.

Și în anul acesta am așteptat data de 31 august, pentru a participa la Sărbătoarea Limbii Române, desfășurată  de data aceasta, la Moneasa, județul Arad.
Onoare și bucurie, prețuire și respect organizatorilor, distinsei doamne Ligya Diaconescu-directoarea Revistei  de Informație și Cultură  Româno- Canado –Americană ,,Starpress’’, condusă de,,Doamna Limbii Române’’așa cum au numit- o cei prezenți, cea care, alături de d- l Al Florin Țene, președintele Ligii Scriitorilor Români a semnat Petiția către Parlamentul României, privind propunerea Sărbătoririi limbii române. A limbii vorbite de românii din interiorul țării , dar și de cei din Diaspora.

Anul 2000 nu a fost prea bun cu mine. Privind retrospectiv am invatat insa ca anii rai, in general  momentele de cumpana pe care toti la un moment le avem date, nu ne sunt oferite intamplator. Au un rost, un inceput si un sfarsit. Depinde de noi, de providenta, de intelepciunea dobandita cum le vom fi incheiat si mai ales cu ce alegem sa ramanem la final.
M-am intalnit in acel an,  intamplator, cu o cunostinta si din vorba in vorba mi-a recomandat sa ma duc la manastirea Ghighiu, unde se afla o icoana facatoare de minuni.

Motto:
În om murirea coexistă
cu-ndivinata nemurire,
ca după moarte s-aibă parte
de-a vieții dreaptă cumpănire.