Deja al șaptelea an consecutiv, în luna septembrie, orașul Cernăuți găzduiește Festivalul Internațional de poezie Meridian Cernăuți – cel mai important eveniment literar din istoria contemporană a vechii urbe de pe malul Prutului, cu participanți (poeți, prozatori, critici literari) din zeci de state ale lumii, informează BucPress, preluat de Romanian Global News.



În afară de poeți din Germania, Austria, Elveția, Israel, Polonia și Ucraina, la ediția din anul curent al Festivalului vor participa autori din România și Republica Moldova.

Sărbătoarea poeziei românești va avea loc în data de 9 septembrie 2017 la Centrul Literar „Paul Celan" (str. Kobileanska, nr. 51) cu începutul la ora 11-30, invitații festivalului fiind Claudiu Komartin (România), Andrei Dósa (România) și Puala Erizanu (Republica Moldova).

Evenimentul este organizat de Corporația Literară Meridian Czernowitz în parteneriat cu Centrul Media BucPress – asociație a jurnaliștilor români din Ucraina.

Versurile celor trei autori au fost traduse în limba ucraineană (traducător și moderator al întâlnii cu autorii români la Cernăuți – poetul Marin Gherman, președintele Centrului Media BucPress), astfel fiind popularizată cultura românească modernă în spațiul est-european.

Parteneri media oficiali ai acestui eveniment sunt Radio Cernăuți și platforma BucPress TV.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=25546:2017-08-21-08-25-15&catid=53:eveniment&Itemid=77