oMOTTO: „Mă îndoiesc, deci cuget; cuget, deci exist, exist, deci, Dumnezeu este! ”-Rene Descartes
*Cărțile au o energie a lor aparte, citind o carte te energizezi de energia dintre rânduri; cartea vine la cititor când acesta e pregătit, ele vin spre noi-nu noi le alegem!
*O stea când se stinge, lasă un praf în urma ei, noi suntem  formați în Univers din praful ultim în urma stelelor care au dispărut, un om e o stea la scară mică, de la plus infinit la minus infinit, suntem o scânteie de dumnezeire, de lumină din lumina necreată.
*De ce la mormântul părintelui Arsenie Boca se vede deasupra o sferă mare luminoasă? Părintele Arsenie Boca zicea:
„-Eu am fost pictat din pântecele mamei mele.”
 A tradus împreună cu părintele Stăniloaie din manuscrisele Filocalia aduse de la Muntele Athos.
Zicea:„-România e singura țară în care succesul nu are succes!!?”


Sau: „mai mare este omul în genunchi, decât în picioare.
După ce a fost eliberat Arsenie Boca a mai rămas două zile în închisoare-zicând că cei din închisoare au mai multă nevoie de el-decât cei de afară.
*Sufletul este o structură energetică care are un corp material, Dumnezeu a creat duhul după chipul și asemănarea Lui și a pus în el puteri dumnezeiești de gând, cuvânt, purtare și lumină: fizica cuantică ar zice că sufletul esta lumină condensată; se spune că influențează și uneori domină materia;
*Suntem singuri în Univers?
 Fizicianul  Alexandru Mironov zice că e mare posibilitatea de a exista și altă viață pe o planetă asemănătoare cu a noastră-ființe care nu au luat încă legătura cu civilizația umană din diferite motive-multe ipoteze în vechea carte Pământul enigmatic.
* La  un curs li se spune studenților de la arte sau de la psihologie că oxidul de hidrogen este cea mai toxică substanță din lume, aducându-se argumente științifice care să susțină faptul că la o anumită temperatură oxidul de hidrogen poate distruge pielea, poate cauza moartea...și..la sfârșit... toți studenții au spus că nu vor lucra/pune mâna/-niciodată pe oxidul de hidrogen! Voi știți ce este oxidul de hidrogen?
* Leontina Dorca din Remeți pe Someș, actual artist-instructor și formația
 „ Cununița”-Satu Mare cântă cu mult patos: ”Face-ți-mi un pic de loc/ C-amu vin și eu la joc/ Cu spăcel și pindileu/ Cum se poartă-n satul meu/ Face-ți-mi în șură larg/ Să joc cu cine mi-i drag./ Și bădița-i dănțăuș/ Joacă pe lângă ceteraș/ Se uită femeile cum învârtesc poalele./ Să se uite cât de bine / Că mie nu mi-i rușine/ Zi-i ceteraș mai cu drag/ Să pice frunza din fag/ Să mă-nvârt cu poalele/ În ciudă la altele./ Să mă-nvârt cu colțișori/ În ciudă la alți feciori./ Hai, ha, și numa șe, măi!”     
*Bioenergia se spune că e medicina viitorului; probabil că așa va fi, incontestabil și eu am descoperit acum mai mulți ani o fetiță care atrăgea prin forța energetică a mâinii sale un pix din celălalt capăt al mesei fără să-l atingă sau ținea un dicționar sub palmă timp de câteva minute. Deci, energia magnetică umană există mai mult sau mai puțin la oameni; totul e ca ei să descopere această energie și s-o folosească în mod pozitiv.
*Generația viitorului cum va fi ca noi sau complet diferită? - se scrie despre copiii de cristal, de indigo, diamant-care nu seamănă cu cei de azi, sunt mai mult în viitor, sunt pregătiți pentru viitor! -se pare că noi suntem „liniari”și „ succesivi”pe când ei sunt puri, rapizi, armonici, cu energie multă, copiii de „cristal” nu sunt autiști-fiind nedoriți -se închid în ei și foarte greu se încadrează în lumea aceasta, ei tac, nu zic nimic, să li se dea libertate ca să nu ajungă la 30 de ani și tot mama să-l conducă.
*Din când în când să-ți amintești/ Că viața e frumoasă/ E clar că nu e ca-n povești/ Dar tare-i prețioasă!/ O pauză din când în când/ Te pune pe picioare/ Îți toarnă cel mai dulce gând/ În inimă când doare!/ De multe ori e greu  s-o faci/ Când stresul te apasă/  Și cât de greu e ca să taci/ Când alții te provoacă./ Dar important e să reziști/ Când lumea te apasă/ De ce să fim întruna triști/ Când viața e frumoasă?!